Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 25 січня 2019 р.

Семінар-практикум за участі вихователів

23 січня 2019 року в дошкільному навчальному закладі відбувся семінар-практикум на тему "Розвиток екологічної свідомості дошкільників", організований та проведений вихователем-методистом Гуменюк О.В.
Семінар проводився у невимушеній обстановці за участі вихователів закладу. Метою проведення семінару-практикуму було удосконалення роботи дошкільного навчального закладу з формування основ екологічної культури в дітей та дорослих; закріпити знання вихователів про завдання, форми, методи та прийоми роботи з дітьми задля формування в них екологічної свідомості; розвивати мовлення, уяву, вміння працювати в команді.
За час семінару розглянули тезаурус з проблеми екології та екологічного виховання дошкільників, засади Базового компонента дошкільної освіти щодо формування природничо-екологічної компетенції дошкільників, складники еколого-розвивального середовища дошкільного закладу, а також повправлялися у складанні інтелект-карт вимог освітньої програми "Дитина" з розділу "Дитина у природному довкіллі", розв'язуванні педагогічних ситуацій, малюванні "методичного пейзажу" із форм, методів та прийомів екологічного виховання в ДНЗ тощо.