Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху

    Відповідно до Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2020 року № 1287, плану заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру в місті Хмельницькому на 2021 рік, наказу Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради від 04.01.2021 року № 2 «Про затвердження заходів з профілактики дитячого травматизму виробничого та невиробничого характеру в закладах освіти міста Хмельницького на 2021 рік» з 15 по 21 листопада 2021 року в закладі дошкільної освіти відбувся ІІ етап Тижня безпеки дорожнього руху.
    Метою проведення такого тематичного тижня було: привернення уваги до надскладної ситуації з безпеки дорожнього руху в Україні, сприяння вихованню дорожньої культури серед населення та об’єднання зусиль суспільства задля зменшення кількості смертей і травм на дорозі; роз’яснюва-льної роботи з дітьми щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху для пішоходів та використання світлоповертаючих елементів на одязі пішоходів.
        Протягом  Тижня безпеки дорожнього руху були проведені такі заходи:
  • розміщення на блозі закладу матеріали про безпеку дорожнього руху;

  • організація та проведення тематичних занять, бесід. увних мандрівок, ігор з навчальним навантаженням, відповідно до віку дітей на теми: "Дорожні знаки відкривай - безпеки азбуку вивчай", "Сигнали світлофора". Правила дороги знаємо - їх дотримуємося й іншим допомагаємо" і т.ін.

  • приєднання до  єдиного національного урокц «Безпечна дорога додому»;

  • конкурс дитячих малюнків на тему «Мій кращий друг – безпечний рух»;

  • доведення до відома учасників освітнього процесу інформацію про загальнонаціональну акцію зі здачі крові для лікування постраждалих у ДТП «Здай кров – врятуй життя»;

  • майстер-клас з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП; 

  • тематичні книжкові виставки;

  •  перегляд мультфільмів;

  • оформлення інформаційних стендів «Правила дорожнього руху».

Загалом учасниками Тижня безпеки дорожнього руху у нашому закладі стали 84 дитини та 30 працівників.
Світлофор – корисна річ,
служить людям день і ніч,
кольори лиш треба знати,
вірно кнопки натискати.