Шукати в цьому блозі

середа, 26 січня 2022 р.

Дітлахи творили, працювали і бажання загадали...

    Снігові скульптури – це не лише класичні снігові баби з трьох куль снігу, але і різні казкові персонажі, яких також можна ліпити з чистого вологого снігу – звірі та міфічні істоти. Для чого їх ліплять і чому залишають біля будинку, уже не кожен зможе пояснити. Допоможе нам відповісти на це питання історія сніговика.

     Християнська легенда розповідає, що сніговики — це янголи. Адже сніг — дар з неба. Ці зимові герої передають Богові прохання людей. Тому зі "свіжого" снігу ліпили маленького сніговичка і шепотіли йому сокровенні бажання.
     Вважали, як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться.

    На Русі сніговиків ліпили, скільки себе знали. Сніговиків просили про зменшення лютих морозів. Наші предки вірили, що хурделицею, снігопадами керують духи-жінки. Тому і ліпили на своїх подвір’ях снігових баб. Цікаво, що інші європейці завжди вважали снігову бабу чоловіком. Англійською це звучить «snowman».

Сьогодні вихованці нашого садка також ліпили чи то снігову бабу, чи то снігового чоловіка, ба, навіть, сім*ю сніговиків.... і бажання задували. Будемо чекати, коли вони розтануть!