Шукати в цьому блозі

вівторок, 13 грудня 2022 р.

Тиждень правової освіти

       В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні, а особливо в період воєнного стану, значно зростає роль правової освіти і правового виховання населення. Без глибоких правових знань розвиток суспільства неможливий. правова освіта та правове виховання передбачає створення системи навчання і виховання, направленої на формування нового, вищого рівня правової культури особистості, її ціннісних орієнтирів та активної позиції, як члена громадянського суспільства.
     В період з 5 по 9 грудня в закладі дошкільної освіти проводився тиждень правової освіти.
     Перед педагогами дошкільного закладу стояло завдання ознайомити та закріпити з дітьми їх права та обовязки, навчити захищати себе від нестправедливості.
    Протягом тижня із дітьми проводилися заняття і бесіди на тему: "Права та обовязки людини", демострувалися мультфільми , що висвітлюють питання захисту своїх прав, організовувалися ігри - дидактичні. мовні, сюжетно-рольові організовувалися тематичні заходи інформаційного та виховного характеру, виготовлення плакатів тощо.
   Свої права на щасливе дитинство  та захист від фізичного та психологічного насильства дошкільнята відтворили в малюнках, які представили на  виставку на тему: «Ми хочемо в мирі зростати».
   Проводилася робота з батьками через групове та індивідуальне консультування, інформаційні стенди та інформування в  Вайбер-групі, через блог ЗДО.