Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Про безпеку дбаємо, як діяти ми знаємо...

З метою формування у дітей свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій з 20 по 24 листопада 2023 року в нашому закладі дошкільної освіти проведено Тиждень безпеки дитини.
Протягом Тижня безпеки діти вчилися як поводитися під час надзвичайних ситуацій, мінної безпеки, під час виникнення пожежі, як поводитися із незнайомими людьми чи коли залишаються самі вдома, правил поводження із електроприладами і т.ін. А також закріпили алгоритм дій під час сигналу "Повітряна тривога!" та правила поводження в найпростішому укритті.
Педагоги закладу, організовуєчи різноманітні форми роботи із дітьми, сприяли усвідомленню дітьми важливості власної безпеки та попередження виникнення небезпечних ситуацій.
Проводилася робота й з дорослими учасниками освітнього процесу - батьками вихованців та педагогами закладу. Вихователі залучали батьків вихованців до освітнього процесу під час тематичного тижня, провели із ними бесіди та консультації щодо створення безпечного простору дитини та зміцнення її психічного та фізичного здоров'я, залучали до участі у виставці малюнків. Практичний психолог Наталія Гора провела заняття із елементами тренінгу для педагогів на тему: "Допомога дітям у стесовій ситуації".
Дякуємо захисникам за можливість працювати та насолоджуватися дитинством!