Шукати в цьому блозі

вівторок, 31 січня 2023 р.

РЕЗУЛЬТАТИ АКЦІЇ "УЖГОРОД - ХЕРСОН АБО ПОВЕРНЕННЯ ПЛАСТИКОЖУЯ"

    

Щиро раді повідомити, що попри складнощі, з якими нам випало зіткнутися, за ініціативи виховательки Марти Стрихар, нам таки вдалося взяти участь у нашій улюбленій акції зі збору пластику - для створення пам'ятної таблички "З Херсоном у серці". Попри все організаторам акції вдалося об'єднати 48 сильних великих команд загальною чисельністю понад 10 000 осіб, а це вже справжнє чудо!
Загалом було зібрано і передано на переробку 392 кг HDPE-пластику, серед яких понад 9 кг зібрала наша Барвінкова родина, а значить на стільки ж кг стало менше сміття. Ми, як і кожна команда на знак вдячності отримали диплом та янгола-охоронця із зібраного і переробленого пластику. Частина пластику також пішла на виготовлення пам'ятної таблички "З Херсоном у серці", що вже була встановлена у торговому центрі вільного Херсона. Символічно, що в цій таблиці є шматочки пластику чи не з усієї України
Акція завершилася, але сподіваємося, що кожен продовжить сортувати відходи, адже відсортовані відходи стають новими крутими ресурсами.
Акція реалізовується проєктом ЄС / ПРООН «Європейський Союз задля посилення екологічного моніторингу Чорного моря (EU4EMBLAS)»https://emblasproject.org/ разом із учнівською екологічною командою Zero Waste School : Херсон та Закарпатською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги.