Шукати в цьому блозі

вівторок, 31 січня 2023 р.

Вдосконалюємо свої вміння та навички

Педагоги нашого закладу, незважаючи на виклики сьогодення, підвищують свої професійні навички та вміння. Так, днями відбувся семінар-практикум на тему: "Шляхи формування соціально-громадянської компетентності дошкільників", метою якого було підвищити рівень поінформованості учасників щодо формування соціально-громадянської компетентності дошкільника відповідно до Базового компонента дошкільної освіти в Україні, розглянути із педагогами види діяльності, методи та прийоми, засоби формування соціально-громадянської компетентності, знайомити із сучасними освітніми технологіями та методиками у формування соціально-громадянської компетентності у дітей передшкільного віку.
Вихователька-методистка Оксана Гуменюк перед почаком роботи провела вправу "Відзеркалення", яка допомогла педагогам налаштуватися на роботу. А тоді розкрила питання вимог Базового компонента дошкільної освіти щодо формування соціально-громадянської освіти дошкільників. Катерина Ткачук, вихователька, провела аналіз рекомендованих МОН України парціальних програм з соціально-громадянського виховання дошкільників.
Нажаль, умови воєнного стану не дали змоги завершити засідання семінару-практикуму та розглянути усі питання плану семінару. Проте, із проєктом "Дітям про Україну" педагоги закладу познайомилися у дистанційному форматі. А інші питання, в тому числі практичні вправляння розглянемо за нагоди.