Шукати в цьому блозі

середа, 10 квітня 2024 р.

Відкриваємо двері до світу спадщини: заочна екскурсія до краєзнавчого музею

Сьогодні наші вихованці передшкільних груп здійснили захоплюючу подорож у світ культурної спадщини, завітавши на заочну екскурсію до краєзнавчого музею. Пані Світлана з нетерпінням очікувала нашіх малюків, щоб розповісти їм про багатство української культури та традицій на Великдень.
Під час заняття пані Світлана цікаво та доступно розповіла дітям про велике свято Пасхи. Малюки дізналися про традиції розписування писанок, а також про символіку та значення пасхальних обрядів у народі. На екскурсії діти мали унікальну можливість побачити різноманітні зразки подільських писанок та дізнатися про їхні особливості. А ще, наші дітки разом з пані Світланою навчилися грати у народні великодні ігри, які зберігаються вже століттями. Граючи, діти занурювалися у веселий святковий настрій та відчували спільність з нашими предками.
Ця заочна екскурсія до краєзнавчого музею стала справжнім святом духу, відкриваючи перед нашими вихованцями багатий світ національних традицій та мистецтва. Дякуємо пані Світлані за таку захоплюючу та незабутню пригоду!